Middelalder byvandring i Kalundborg

Få en unik tur gennem middelalderens Kalundborg.

En faglært formidler fra Kalundborg Museum guider jer en tur gennem Højbyens oprindelige gadeforløb. I skal bl.a. besøge det gamle middelalderhus i Præstegade nr. 23, Nordeuropas bedst bevarede byhuse fra middelalderen. Huset var opført af Sct. Gertruds alter i slutningen af 1400 tallet og præstebolig igennem århundrede.

Den femtårnede kirke, Vor Frue er selvfølgelig en juvel på turen og kan efter I har fået nogle af de bedste historier om kirken, besøges på egen hånd. Kirken regnes for Skandinaviens vigtigste bidrag til den europæiske middelalderarkitektur og er en af de mest særprægede og gådefulde kirker i Norden.

Et af de første stop på turen er Vestborgen, opført af Ridder og Korsfarer Esbern Snare. Bror til ærkebiskop Absalon og fosterbror til Valdemar den Store.
Esbern og hans krigere kæmpede med Valdemar på Grathe hede i år 1157, planlagde korstog til Jerusalem i 1190’erne og drog i den mellemliggende periode med Valdemar på lokale korstog i Østersølandene.

Turen ender på Kalundborg Museum, hvor det 7 m. lange Korsriddertapet hænger. Det vævede tapet fortæller bl.a. den spændende historie om korstogene til landene omkring Østersøen.

Gruppeture kan bestilles på tlf. 72 10 01 69 eller send en forespørgsel på mail: booking@vestmuseum.dk.